En utav dom festivaler som lyckats hålla sig vid liv i snart hela 15 år är en elektronisk dansmusik festival vid namn Tomorrowland. Trots namnet så har den väldigt lite att göra med både åkattraktionen vid Disneyland eller filmen George Clooney filmen med samma namn. Istället handlar det om en festival som såg dagens ljus den 14 augusti, 2005 i Boom, Belgien. Som en sidonotering så anser jag att hålla en festival i en stad vid namn Boom är absolut briljant och jag hoppas innerligt samt önskar stilla att dom kör Lonely Islands ”Boombox” med jämna mellanrum på någon scen mellan akterna. Genom åren så har festivalen vuxit till sig och numera så finns den även som årligt evenemang i Chattahoochee Hills, Georgia i USA samt Itu, São Paulo i Brasilien. För dom som vill har både råd och en önskan att få åka på alla 3 Tomorrowland festivalerna så går det alldeles utmärkt då dom är utspridda mellan april, juli och september, men man får vara snabb på avtryckaren då festivalen oavsett region oftast blir slutsåld på bara några minuter.

Från början så handlade det dock inte om en festival som sträckte sig över 2 hela helger, utan ägde rum över en dag. Organisatörerna var ID&T, ett underhållnings och eventföretag som grundades under tidiga 1990-talet utav 3 personer som var vana att anordna house, techno och trance fester. Dom såg en möjlighet i sina erfarenheter och grundade ID&T med målet att en dag kunna organisera Nederländernas största elektroniska event. Något som dom faktiskt lyckades med rejält i och med Tomorrowland. Från början så varade festivalen som sagt endast 1 dag, men när det skulle arrangeras för tredje året i rad så bestämde man sig för att utöka med en dag till. 2008 så slog man även besöksrekord då antalet besökare för första gången översteg 50 000 och över 100 Dj:s medverkade. Det femte året så öppnade man därför upp ytterligare scener där det fanns bland annat en dedikerad till 90-talets elektronisk nostalgi och 2009 så hade besökarskaran växt sig till en häpnande massa på 90 000. Året därpå så kom ytterligare 30 000 festsugna besökare och Dimitri Vegas & Like Mike skrev då festivalens officiella tema ”Tomorrowland/Give into the night.” Låten skulle komma att hamna som nummer 5 på Belgiens topplista. 2011 så växte festivalen återigen genom att utöka till 3 dagar och röstades fram till den bästa festivalen av sin sort utav International Dance Music Awards året därpå.

Vid det annalkande 10-års jubileet så bestämde man sig för att utöka med ytterligare en dag, men då fördela allting över 2 helger istället eftersom det höga trycket på biljetter gjorde att man behövde mer tid för att kunna få in mer publik. MTV var även på plats och filmade in en 2 timmar lång dokumentär för sin serie MTV World Stage special. Den berömde filmmusikern Hans Zimmer blev även anlitad för att vara med och skriva deras jubileums temalåt. Vid jubileet så nådde man upp till ett besökarantal på omkring drygt 360 000 festsugna personer.