I och med maskerade Dj:s har blivit så populära med ikoner så som Deadmau5 och Daft Punk så var det bara en tidsfråga innan en ännu mystiskare personlighet skulle träda fram. År 2015 så började den hemlighetsfulle Marshmello lansera låtar och blev snabbt populär trots att ingen vet vem det är som döljer sig under den vita, kryssögda, masken. Deadmau5’s identitet som Joel Zimmerman är vida känd och fransoserna Daft Punk är ju inga andra än Guy-Manuel de Homem-Christo och Thomas Bangalter. Men vem Marshmello är, är fortfarande ett mysterium. Flertalet artister och fans har spekulerat i att han kan vara den kände Dj:n Chris Comstock, som även är känd under sitt artistnamn som Dotcom, då deras musikstilar är väldigt lika. Skrillex skall även i en intervju råkat ha kallat Marshmello för ”Chris” i en intervju, men om det var en medveten felsägning eller ej är ännu oklart. Indiska artisten Urvashi Rautela lade upp en bild på sitt Instagram konto med henne, Dotcom, Maejor och Moe Shalizi. Istället för att tagga Chris Comstock med dennes personliga Instagram konto så använde indiskan istället Marshmellos Instagram, vilket lett till att fler tror på att Dotcom och Marshmello är samma person. Både Dotcom och Marshmello har även samma manager, Moe Shalizi och sägs även ha samma tatuering även om det sista är obekräftat.

Under Electric Daisy Carnival, 2016, så tog Marshmello av sig masken för att visa sig vara producenten Tiësto. Detta var dock ett skämt då Tiësto och Marshmello flera gånger spelat samtidigt på festivaler, setts på bilder tillsammans och tidigare samt haft turnéer samtidigt i olika länder vilket talar emot att producenten i hemlighet skulle vara den maskerade marshmallows. Utöver Dotcom så misstänks även Martin Garrix och Jauz vara möjliga kandidater. Även möjligheten att det inte bara är en enda person, utan ett kollektiv utav Dj:s och musikproducenter under ledning utav Shalizi är en stark teori, vilket skulle förklara varför man ännu inte listat ut vem han är.

Den annorlunda stavningen utav marshmallow och den heltäckande hjälmen samt electro house musikstilen har gjort att många dragit paralleller mellan Marshmello och Deadmau5. Ett erkännande till likheterna och inspirationen som kom från Deadmau5 kom i musikvideon till ”Alone” där Marshmello hade med sin tama mus vid namn Joel, efter Joel Zimmerman. Båda spelar även liknande musik och Deadmau5 influenser är tydliga i vissa låtar även om Marshmello har ett eget house sound. Han har även samarbetat med flertalet andra Dj:s och artister inom House, Synt och liknande under åren och gjort ett stort avtryck på musikscenen.

Marshmellos popularitet har lett till en enorm omsättning runt artisten, Forbes rapporterade att mellan Juni 2016 och Juni 2017 så skall Marshmello ha tjänat runt 21 miljoner dollar på sina framträdanden och musikförsäljning. För att vara en relativt ny artist på Housescenen så är detta en gigantiskt framgång och många räknar med att Marshmellos popularitet bara kommer att öka dom kommande åren, både musikaliskt sett och med tanke på den hemliga identiteten som lockar fans vilka inte behöver vara just house entusiaster.